top of page

כיצד מתמודדים עם דייר סרבן תשלום ועד בית?

 

חובת תשלום ועד הבית מעוגנת בחוק כמו שיובהר בהמשך, אך מעבר לחובה החוקית הוא קיים על מנת לשמור על בניין נקי ומתוחזק כראוי .

תשלום דמי ועד הבית מטרתו לכסות הוצאות שוטפות באחזקת הבניין לרבות: ניקיון חדר המדרגות, הלובי והשטחים המשותפים, חשבון החשמל הציבורי, הוצאות שונות כגון תיקוני אינסטלציה, החלפת מנורות וצילנדרים תחזוקת המערכות והדברה במידת הצורך, אחזקת המעלית בבניין במידה וישנה ועוד הוצאות משתנות על פי מאפייני בניין ובניין. מטרת תשלום ועד בית הוא שמירה על הבניין מתוחזק-  והשאיפה של כולנו היא בניין נקי ואסתטי.

 

כאמור אי תשלום הוא עבירה על החוק - כאן המקום להבהיר, תשלום ועד הבית בבניין משותף הינו תשלום חובה. יתרה מכך, אי תשלום ועד בית הינו עבירה על החוק, לפי סעיף 58 לחוק המקרקעין. כמובן שאף אחד מאיתנו לא רוצה להסתכסך עם השכנים ולערב בתי משפט, אבל חשוב לדעת, שכל דייר בבניין משותף, חלה עליו חובת תשלום ועד הבית, וזהו אינו עניין בר מחלוקת, על כולם לשאת בהוצאות הבניין.

דיירים המתגוררים בשכירות, גם הם מחוייבים לשלם את דמי ועד הבית. מומלץ במעמד חתימת החוזה לציין זאת ולכלול את תשלום ועד הבית. אחרת, במידה והדייר השוכר יתנגד לתשלום ועד הבית, התשלום יחול על בעל הדירה.

 

הזכות לערער על גובה התשלום- במרבית המקרים, דמי ועד הבית נקבעים על ידי חברי הועד אשר דן בהוצאות הקבועות והמשתנות של הבניין וקובע תעריף אחיד לכלל הדיירים. במידה ודייר סבור שדמי ועד הבית הם גבוהים מדי, יש באפשרותו לערער על כך ולפנות לועד הבית, ביחד עם דיירים נוספים בבניין. כל זמן שלא הוחלט אחרת - הם עדיין מחוייבים בתשלום.

 

בבניינים המנוהלים על ידי חברת ניהול יכול הדייר לפנות במישרין לאיש הקשר בחברת הניהול, לבדו או בצירוף דיירים נוספים המצטרפים לבקשה.

לחברות הניהול יתרון משמעותי, מאחר והן משלמות לנותני שירותים, עימם הן עובדות במספר בניינים, ולכן, יש .

באפשרותן להשיג מחירים אטרקטיביים יותר, אשר מוזילים את דמי ועד הבית.

אז מה עושים אם דייר מתנגד?

 

 

במידה ודייר נמנע מלשלם את תשלום ועד הבית, ובקשות חוזרות ונשנות אליו לא מועילות, יפנו אליו ועד הבית או חברת הניהול במכתב בקשה רשמי. אם גם אז הוא אינו מגיב, תיערך פנייה לאגודה לתרבות הדיור או לעורך דין פרטי, על מנת שישלחו מכתב מטעמם לדייר הסרבן, הדורש לשלם את החוב. בבניין שבו ישנה חברת ניהול היא אחראית על הגבייה והיא מטפלת משפטית בדייר הסרבן ללא עלות נוספת, וזאת כחלק מהשירותים אותם היא מספקת. במידת הצורך ובהיעדר תגובה מהדייר הסרבן, השלב הבא יהיה הגשת כתב תביעה בפני המפקח על המקרקעין. את טופס התביעה ניתן אף למלא עצמאית וללא עזרת עו"ד, על-ידי הורדתו מאתר משרד המשפטים.

כמובן שעל הדייר הסרבן ייושתו בנוסף לחוב המצטבר גם ההוצאות המשפטיות, לרבות אגרת בית משפט.

 

* אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעו משפטי מעורך דין העוסק בתחום.

 

 

 

 

הצטרפו ליותר מ-1000 בניינים הנהנים משירותי דירותיים!

עלות הוגנת, אחידה וקבועה

השירות המהפכני שלנו דיגיטלי. הוא ללא התחיבות והוא מתאים את עצמו באופן מושלם לכל בניין. העלות היא קבועה, הוגנת ולא משתנה

גבייה וניהול של עד הבית

גבייה מלאה של כספי ועד הבית באמצעות מערכת ממוחשבת חכמה לניהול דייירים המאפשרת תשלום בכרטיס אשראי ובהוראת קבע

טיפול מיידי בפניות הדיירים

הדיירים מדווחים והמידע עובר ישירות לגורמים הרלוונטים. המערכת מעניקה מספר אפשרויות דיווח כאשר הנפוצה ביותר היא באמצעות הוואטסאפ

טיפול וייעוץ משפטי מלא

לא אחת עולה בכל בניין משותף שאלות או סוגיות משפטיות. במסגרת חבילת השירות אנו עומדים לשירותכם בכל שאלה והתעסקות משפטית

פעילות שקופה לכלל הדיירים

סכסוכי שכנים רבים נובעים על רקע ההתנהלות הכספית בבניין, מערכת דיגיטלית מתקדמת מעניקה לכל הדיירים להביעה את דעתם באופן שקוף לכולם

שקט נפשי לוועד ולדיירים

אנחנו מתייחסים ומטפלים במסירות רבה

לכל בניין בניהולנו

כאילו היה שלנו

bottom of page